De koe zo gezond mogelijk door de transitieperiode loodsen De weerstand van de koe rond het afkalven is altijd verlaagd waardoor ze na het afkalven een verhoogd risico heeft op transitieziekten zoals melkziekte, mastitis, aan de nageboorte blijven staan en verminderde vruchtbaarheid.

Met goede voeding, waaronder de mineralenvoorziening, kunt u dit risico verlagen.
Met mineralen voorkom je echter niet dat er een weerstandsdip optreedt rondom het afkalven, maar een tekort kan de weerstandsdip wel verder verergeren.Een goede mineralenvoorziening met hoge benutting en juiste hoeveelheid, aangepast aan de droogstaande koe is onmisbaar.

Hoe dichter de koe bij de afkalf datum komt wordt er minder voer en dus ook minder mineralen opgenomen. Maar de koe gaat wel steeds meer water opnemen , dus is het de beste oplossing om de mineralen aan het drinkwater toe te voegen!   

Door de mineralen in opgeloste vorm aan het dier te verstrekken, wordt de biologische beschikbaarheid verhoogd. Dit betekent dat de mineralen beter door de darm worden opgenomen. Als de mineralen ook nog via het drinkwater (Aquablend) door het dier worden opgenomen, dan neemt de efficiëntie verder toe. Een deel van het drinkwater passeert met de mineralen de pens. Door de negatieve effecten in de pens te omzeilen, wordt de biologische beschikbaarheid van de mineralen extra verhoogd. 

Aquablend Droogstand Plus is de complete mineralen oplossing die je via een doseerpomp aan het drinkwater toevoegt.
 
Hoe dichter de koe bij de afkalf datum komt, des te minder voer maar des te meer water ze op gaat nemen. Dit is ook de periode dat zij de meeste mineralen nodig heeft.
 
    08-05-2019 14:00