Opgeloste mineralen en vitaminen

Aquablend is de mineralenoplossing die wordt gebruikt voor toediening aan het drinkwater. Aquablend wordt via een doseerpomp aan het drinkwater toegevoegd. Door de optimale verdeling van Aquablend in het water hoeft niemand zich zorgen te maken over de verdeling. Doordat de waterbehoefte van dieren gelijk oploopt met de prestaties of gewicht wordt de totale hoeveelheid automatisch geregeld.

Waarom Aquablend?

Door de mineralen in opgeloste vorm aan het dier te verstrekken, wordt de biologische beschikbaarheid verhoogd. Dit betekent dat de mineralen beter door de darm worden opgenomen. Als de mineralen ook nog via het drinkwater (Aquablend) door het dier worden opgenomen, dan neemt de efficiëntie verder toe. Een deel van het drinkwater passeert met de mineralen de pens. Door de negatieve effecten in de pens te omzeilen, wordt de biologische beschikbaarheid van de mineralen extra verhoogd. Dit geeft een lagere dosering en lagere kosten per dier per dag.

De Aquablend oplossing kan direct worden opgenomen door de cel, er is geen tussenstap nodig en geen energie om de mineralen op te lossen. De mineralen gaan direct de cel binnen omdat ze opgelost zijn in water in ionische vorm. Doordat de mineralen in de natuurlijke vorm (ionen) in water zijn opgelost is de verspreiding in het spijsverteringskanaal optimaal.

Via het drinkwater heeft de volgende voordelen :
De wateropname loopt parallel met de melkproductie, dit in tegenstelling tot de voeropname.
Verhoogde biologische beschikbaarheid, doordat een groot gedeelte van het drinkwater niet in de pens komt. (penspassage drinkwater)
Volledig automatisch controleerbaar systeem
Individuele dosering
Als het dier niet fit is en slecht vreet, krijgt ze via het water toch de mineralen
Foto